NZEB-C2: Net Zero Energy Building Conference
When
Where
August 21st, 2015, 8:30AM-12:00PM
Energy Education Center - Irwindale
community

NZEB-C2: Net Zero Energy Building Conference"   
 
Date: Friday, 08/21/15 08:30 AM - 12:00 PM


The 2nd Annual Net Zero Energy Building Conference (NZEB-C2) is the premier net zero event in Southern California. 150 professionals attended the inaugural 2014 event, and Verdical Group (www.verdicalgroup.com), the conference organizer, expects to double the conference size to 300 attendees in 2015. The half day event will include seven inspiring TED style (www.ted.com) presentations from nationally leading practitioners, exhibitor tables, and high quality networking opportunities. NZEB-C2 presentations will address: the relationship of utilities to net zero goals, Living Building Challenge and Net Zero Energy Building certification, emerging energy efficiency building technologies, as well as case studies of projects that have achieved net zero building performance to understand how this high mark of design and performance was achieved. Architects, Engineers, Contractors, Consultants, Utility and Municipal Representatives, and Technology Companies are all encouraged to attend. Three CEU's will be available for AIA and USGBC credential holders.

Confirmed Speakers
Moderator: Drew Shula (Founder & Principal, Verdical Group).
Presentation 1: Relationship of Gas Utility to Net Zero. Speaker: Ahmed Abdullah (Technical Development Manager, SoCal Gas).
Presentation 2: Case Study: Santa Monica City Service Building, Pursuit of the First Full Living Building Challenge Certification (Net Zero Energy and Net Zero Water) in Southern California. Speakers: Courtney Crosson (Senior Sustainability Consultant, Buro Happold), Joel Cesare (Sustainable Building Advisor, City of Santa Monica), Dave Intner (Savings by Design Specialist, SoCal Edison).
Presentation 3: CSUN Sustainability Center -- Designing for Net Zero. Speaker: Justin Di Palo (Energy Analyst, Glumac).
Presentation 4: ILFI Net Zero Energy Building Certification, and Living Building Challenge Project Case Studies. Speaker: Brendan Cook (Net Zero Energy Manager, International Living Future Institute [ILFI]).
Presentation 5: Case Study: The Net Zero J. Craig Venter Institute in La Jolla, CA. Speaker: Sean McGreal (Principal, ZGF).
Presentation 6: A General Contractor's Perspective on Net Zero. Speaker: Jim Coyle (Sponsor, Pankow).
Presentation 7: Case Study: The Best Known Net Zero Project in the World -- The Bullitt Center. Speaker: Brian Court (Partner, The Miller Hull Partnership [Bullitt Center Architect]).

Event Schedule: Friday, August 21, 2015
8:30 am (30 mins): Registration / Breakfast / Visit Exhibitor Tables
9:00 am (5 mins): Welcome
9:05 am (5 mins): Living Building Challenge LA Collaborative (LBC-LA)
9:10 am (20 mins): Presentation 1
9:30 am (20 mins): Presentation 2
9:50 am (20 mins): Presentation 3
10:10 am (20 mins): Presentation 4
10:30 am (10 mins): Break / Visit Exhibitor Tables
10:40 am (20 mins): Presentation 5
11:00 am (20 mins): Presentation 6
11:20 am (20 mins): Presentation 7
11:40 am (20 mins): Panel Q&A -- All Speakers
12:00 pm: Networking / Visit Exhibitor Tables

Address
Energy Education Center - Irwindale
6090 N. Irwindale Ave.
Irwindale, CA  91702

FREE parking spaces are available around the 6090, and 6050 buildings and SCE's Customer Parking Structure (located south of the 6090 building) for your convenience.